• Nyitvatartásaink:
  • GÉPKERESKEDÉS ÉS SZERVIZ: 8 - 17 H
  • ALKATRÉSZ ÜZLET: 8 - 16 H
  • FESTŐÜZEM: 7 - 15 H

Miért szeretjük a Pöttinger vetőgépeket?

2021-04-28

Megmutatjuk milyen fejlesztésekkel érte el a Pöttinger gyár, hogy a VITASEM vetőgépekkel öröm legyen dolgozni

Precíz vetés elérhető áron 

Gabona vetőgépből számos típus és felszereltség elérhető manapság, ezért körültekintőnek kell lennünk a vásárlás előtt. A VITASEM vetőgépek egyesítik a már kiforrott mechanikus vetőgépek megbízhatóságát az osztrák Pöttinger gyár kifinomult technikai megoldásaival. Ezek a tulajdonságok együtt teszik a VITASEM vetőgépcsaládot egy masszív, elnyűhetetlen eszközzé, mellyel igazán öröm a munka.

Poettinger_Vitasem_302

Vetőmagtartály

VITASEM rendelkezik a piac egyik legszélesebre nyíló magtartályával, A szigetelt tartály fedelet teleszkópos gázrugók tartják, amíg Ön feltölti a tartályt maggal. Falai kifejezetten meredekek, ennek köszönhetően a mag boltozódás gátló nélkül is könnyedén eljut a vetőegységekhez. A széles, tölcsér alakú leömlők a vetőkerekek fölött helyezkednek el és az utolsó szemig gondoskodnak a pontos adagolásról - ez garantálja a minimális maradékmennyiségeket és az alacsony, minimális töltési mennyiségeket.

 

Pöttinger vitasem 302 vetőgép 

Multi-vetőelemek

Egy vetőházban két, komplett, önálló adagolóegység van kombinálva. Az aprómag és normálmag adagoló kerekei egy vetőházba közös tengelyre vannak szerelve. Ennek az előnye az egyszerűségében áll, az aprómag és normálmag adagolókerekek között nincs szükség külön rögzítésre. Emiatt rendkívül könnyen, percek belül lehetséges normálmagról aprómagra váltani és vissza. A kifinomult rendszernek köszönhetően a kijuttatott mennyiségek precízen állíthatóak a rendkívül alacsony 0,7 kg/ha-tól egésszen 400 kg/ha-ig.

 

Pöttinger vitasem 302 vetőgép

Fél tárcsás csoroszlya

A tömített és erős csapágyazású ívelt féltárcsás csoroszlyák és a kopásálló öntött csoroszlya csúcsok kiváló minőségű barázdát nyitnak a magnak. Az egyenletes vetésmélység érdekében a csoroszlyanyomás központilag állítható, így minden csoroszlyára egyenlő terhelés jut. A megfelelő visszatömörítést és a sorok egyenkénti talajkövetését az opcióként kapható nyomókerekek biztosítják. Minden szomszédos sor csoroszlyái 30 cm-re vannak eltolva egymástól. Mulcsban vetésnél ez a távolság elengedhetetlen a szármaradványok gondtalan elvezetéséhez a tárcsák között.Pöttinger vitasem 302 vetőgép

COMPASS-monitor

Egy rendkívül könnyen használható, kézreálló vezérlő egység kiemelkedő és hátulról megvilágított gombokkal. Egy felületen ellenőrizhető a sebesség, rész- és összhektár adatok, beállítható a művelőút kapcsolás és a monitoron megjelenő utasítás melletti leforgatás által könnyedén kalibrálhatjuk a kijuttatni kívánt magmennyiséget is.

Pöttinger vitasem 302 vetőgép 

Jó hír azoknak a gazdáknak, akiknek felkeltettük érdeklődését:

A PÖTTINGER VITASEM 302 és VITASEM 402 vetőgépek most készletről, eddig még sosem látott kedvezménnyel érhetőek el!

AKCIÓS ÁRAK

palyazatok