• Nyitvatartásaink:
  • GÉPKERESKEDÉS ÉS SZERVIZ: 8 - 17 H
  • ALKATRÉSZ ÜZLET: 8 - 16 H
  • FESTŐÜZEM: 7 - 15 H

Itt az új Lamborghini Spire F/S/V ültetvénytraktor család

2022-04-20

Itt az új Lamborghini Spire F/S/V traktor – Nem tököl, csak teszi a dolgát!

A Lamborghini kertészeti traktorok legújabb generációjának megalkotásakor nemcsak a motorok fejlesztése volt a fő szempont, hanem a használhatóság a praktikum és a kényelmes munkavégzés. Átdolgozásra került a fordulékonyság, tökéletesebb lett a kilátás és még áttekinthetőbbek lettek a kezelőszervek. Lássuk miben változtak a legkeskenyebb típuscsalád tagjai!

Lamborghini Spire F/S/V

Az új Spire F, S és V széria egyedi tervezésének köszönhetően, gyümölcsösökben, szőlőültetvényekben és kommunális munkákban való felhasználásra lettek specializálva. A termékcsalád modelljei szélességében különböznek. Az „F" 1624, az „S" 1380 és a „V" 1166 mm keskeny, így az adott felhasználási körülményekhez, a feladatok elvégzéshez jól illeszthetőek, továbbá személyre szabottan számos egyedi funkcióval igény szerint bővíthetőek.

A kompakt méretekkel a Spire F, S és V új mércét állít a szűk sorok közötti irányíthatóság terén, miközben páratlan szintű kezelői kényelmet és biztonságot kínál olyan funkciókkal, mint a független elsőhíd felfüggesztés vagy a síkpadlós fülke.

Lamborghini Spire F/S/V

A típuscsalád teljesen új szintre emeli a konfigurálhatóságot
3 vagy 4 hengeres motorok, sebességváltók széles választéka, számtalan lehetőség a hidraulika rendszerhez és a TLT-hez, lehetővé teszi az ideális traktor személyre szabását az ön gazdasági igényeihez és szükségleteihez.

Az olasz dizájn nem maradhat észrevétlen, ami minden egyes Lamborghini-traktor jellegzetessége. Az összetéveszthetetlen elegancia mellett a Spire F, S és V traktorok rendkívül kényelmes, megújult fülkével is büszkélkedhetnek, amelyet a legfejlettebb és leginnovatívabb ergonómiai elvek szerint terveztünk. A stílusos, új fülke minden irányba kiváló kilátást nyújt, és ami még ennél is fontosabb, a könnyű kezelhetőség érdekében elrendezett kezelőszervek ebben az osztályban egyetlen riválishoz sem hasonlíthatóak.

Lamborghini Spire F/S/V

A karcsú kialakítás, valamint a motorsátor lekerekített sarkai lehetővé teszik, hogy ezek a traktorok még a legszűkebb sorok között is „hasítsanak" anélkül, hogy károsítanák az alacsonyan lévő ágakat és hajtásokat. Az igazán hatásos dizájn a vezetőfülkében prémium anyagok felhasználásával fokozza a kezelő kényelmét, olyan megoldásokkal ötvözve, mint a hatékony hang- és rezgésszigetelő panelek.

A megnyerő dizájn mögött ott van az erő is
A motorháztető alatt keményen dolgoznak a többszörösen díjnyertes motorok, amelyek legerősebbje, akár 116 LE teljesítményt állít csatasorba. Az erőforrások két változata, a FARMotion 35, 3 hengeres változat, a maximális manőverezhetőség és agilitás érdekében született, a FARMotion 45, 4 hengeres változata pedig ideális, a nagyobb teljesítményigényű munkagépekhez.

Lamborghini Spire F/S/V

Ezek a kifejezetten mezőgazdasági alkalmazáshoz fejlesztett motorok rendkívül kompaktak, a konstrukcióba hatékonyan integrált, karbantartást nem igénylő kipufogógáz-utókezelési megoldásokat tartalmaznak, amellyel megfelelnek a Stage V emissziós szabványoknak. A károsanyag kibocsátást csökkentő csomag egy elektronikusan vezérelt, külső hűtésű EGR-körből, egy DOC szűrőből, egy SCR-ből és egy passzív DPF-ből áll, amely nem igényel speciális regenerációs ciklusokat, így további üzemanyag-fogyasztást eredményez.

Az ezen erőforrások kevesebb üzemanyag-fogyasztás mellett még nagyobb teljesítményt és nyomatékot biztosítanak.

Ezt a tényt többek között az új égéstér-kialakítás, a 7 lyukú, hatékony injektorok, a szükség estén elektronikusan vezérelt Visco-ventilátor, valamint a több levegőt biztosító, alacsony karbantartási igényű, PowerCore légszűrő biztosítja.

Lamborghini Spire F/S/V

A Spire F, S és V traktorok többféle sebességváltó-változattal állnak rendelkezésre
Ezekből a magyarországi gazdák számára az Auditker két konfigurációt ajánl, amelyekből mindkettő a lehető legjobb felhasználhatóságot biztosítja.

Az egyik az 5 sebességes mechanikus váltó, ami 3 fokozatú csoportváltóval (összesen 15+15 sebességgel), 40 Km/h közúti végsebességet képes elérni 1800 1/perc körüli alacsony motorfordulatszám mellett. A legkisebb munkasebesség mindössze 295 m/h, üzemi fordulaton. Kívánság szerint előremeneti felező váltó is rendelkezésre áll, így összesen 30 előre +15 hátrameneti sebességgel.

Lamborghini Spire F/S/V

A másik szintén 5 sebességes mechanikus váltó ötvözve a 3 fokozat powershift elektronikus váltóval, amely összesen 45 előre- és 45 hátrameneti fokozatot biztosít. A tábla- és sorvégi fordulóknál páratlan kényelmet és munkaeszköz-biztonságot nyújt ez a terhelés alatt is kapcsolható váltó.

A teljesen különálló részegységet képző irányváltónak két változatát ajánljuk. Az egyik a mechanikus és szinkronizált, a másik az elektrohidraulikus terhelés alatt, kuplung nélkül is használható irányváltó. Ez utóbbi további lehetőségeket biztosít, mint a kuplungérzékenység-állítás 5 fokozatban (SenseClutch) és a pillanatnyi megállás funkció (Stop&Go), amely gyakran ismétlődő állóra fékezés – elinduláskövetelő munkáknál páratlan hatékonyságot és ergonómiát biztosít.

A hajtáslánc egyik ékköve, ami minden modellben alapfelszereltség, az elektrohidraulikusan kapcsolható négykerék-hajtás és a 100%-os, első-hátsó differenciál zár.

Még erősebb hidraulikus rendszer
A Lamborghini Trattori mérnök csapata még erősebb hidraulikus rendszert fejlesztett ki az új Spire F, S és V modellekhez, nagyobb számú konfigurálási lehetőséggel. A 3-pont függesztésnek és hidraulikus csatlakozóknak szánt fő-duplaszivattyú 68 l/perc maximális olajáramlási sebességet biztosít. A másodlagos 40 l/min szivattyú alapjáraton biztosítja a kormányzás és egyéb elektrohidraulikus rendszerek működését. A három pár hátsó elosztószelep és szabad visszatérő csatlakozó alapfelszereltség, amelyek igény szerint duplikálhatók fülke elé, középre szerelt csatlakozási pontokká.

A minden esetben elektronikusan vezérelt, lengéscsillapító automatikával rendelkező hátsó emelő maximális teherbírása F változatnál 3130 kg (S és V változatnál 2600 kg), amely felár ellenében akár 3940 kg-ig is növelhető. Az opciók között szerepel a bal oldali hátsó sárvédőn elhelyezett külső kezelőszervek, a hidraulikus oldalstabilizátorok és az 1500 kg-os terhelhetőségű első függesztőkarok.

Lamborghini Spire F/S/V

A hagyományos, nagy teherbírású első híd alternatívájaként az új Spire F, S és V exkluzív, adaptív, hidropneumatikus, független első tengely felfüggesztéssel is rendelhető, amely a jármű sebessége és kormányszögéhez képest optimalizált csillapítást biztosít. Ezen opciókkal ellátott traktorok verhetetlen kényelmet és stabilitást biztosítanak minden körülmények között. Az aktív első hídvezérlő szoftver alapfelszereltségként tartalmaz csúszás- és borulásgátló funkciókat is, amelyek jelentősen javítják a biztonságot.

A csúszásgátló rendszer ellensúlyozza az első felfüggesztés hirtelen bólintását, lerövidítve így a féktávolságot, míg a borulásgátló automatikusan beállítja a lengéscsillapító merevségét kanyarodáskor, megerősíti a külső kerék felfüggesztését, hogy a jármű egyensúlyban maradjon.

Javítva így a stabilitást és a tapadást, valamint drasztikusan csökkenti a dőlés esélyét.

A kerékkapaszkodás maximalizálása érdekében a DTC automatikusan átadja az első tengelyre továbbított nyomatékot a legjobb tapadású keréknek. Az SDD funkció, amely a kormányzáshoz szükséges kormányfordulatok számának felére csökkentésével gyorsabbá és kevésbé megerőltetővé teszi a kanyarodást, hatékony munkavégzést inspiráló, választható opció.

Mindezek fényében nyugodtan kijelenthetjük, hogy a technológiai és ergonómiai fejlesztéseknek köszönhetően a piacon az egyik legkorszerűbb kertészeti traktorcsalád a jelenlegi Spire F,S és V, rengeteg választható opcióval, amelyek közül minden szőlős és gyümölcsös gazda összeállíthatja az ő ültetvényébe legideálisabb konfigurációjú traktorát, ami nem tököl csak teszi a dolgát.

Képgaléria: https://www.auditker.hu/galeria/380

Az alábbi linken megtekinthetők a Lamborghini más újdonságai is: lamborghinitraktor.auditker.hu

palyazatok